Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση και καταστολή που δέχτηκαν σήμερα φοιτητές της Αριστερής Ενότητας και μέλη του Συριζα σε διαμαρτυρία έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη για τη δολοφονία των 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Η κυβέρνηση του Σαμαρά και της Τρόικα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η νεολαία στην Ελλάδα του μνημονίου και της ΕΕ θα βρίσκεται συνεχώς στο περιθώριο. Ο μονόδρομος της κοινωνικής διάλυσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει μαζί με την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Οι νέοι μαζί με το δικαίωμα στην εργασία στερούνται και το δικαίωμα στην διαμαρτυρία.

Την ίδια στιγμή που ο Σαμαράς τάζει το πρωτογενές πλεόνασμα στους ένστολους η δράση αυτών των σωμάτων αποδεικνύει την πραγματική τους λειτουργία που είναι το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι ομάδες Δέλτα είναι μια γιάφκα ακροδεξιών και χρυσαυγιτών, που μόνο στόχο έχουν την κατατρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας που αγωνίζεται για την ζωή και το μέλλον. Απαιτούμε τη διάλυση αυτού του -φασιστικής έμπνευσης- κατασταλτικού σώματος. Παλεύουμε ενάντια στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Στην άγρια επίθεση που εξαπολύουν δεν ταιριάζει η αδράνεια και η αναμονή. Σήμερα χρειάζεται όσο πότε να χτίσουμε ένα αριστερό μέτωπο νεολαίας μέσα και έξω από τις σχολές που θα παλεύει για έναν άλλο δρόμο, ενάντια στα αδιέξοδα των χρεών, την ανεργία, τον φασισμό και την υποταγή. Ένα αριστερό μέτωπο νεολαίας που θα συγκεντρώνει τους όρους, πολιτικούς αλλά και υλικούς, για να μπορεί το νεολαιίστικο κίνημα να συγκρουστεί ευθεία με την κυβέρνηση και να αποτελέσει πυροδότη για έναν ευρύτερο λαικό ξεσηκωμό για μια διαφορετική πορεία της χώρας.