Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία για το lock out- ΑΣΟΕΕ

Σε άλλη μια δημόσια εκδήλωση των παραδοσιακών “δημοκρατικών αντανακλαστικών” της προέβη η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, με το κλείσιμο (lock out) του κεντρικού κτιρίου της σχολής μέχρι την Τρίτη, “ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη” όπως αναφέρει στην λυτή και σύντομη ανακοίνωση της πρυτανεία.
Σαν Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας καταδικάζουμε την πρακτική του Γάτσιου, που παρά τις φετινές δηλώσεις του (καμία αναφορά σε λόγους προστασίας φέτος…), η στάση του δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί – τουλάχιστον με όσους ήταν μέσα από την πύλη – με το κλίμα και την ατμόσφαιρα της 17ης Νοέμβρη.

Η πρακτική αυτή πέρα από αναμενόμενη και συνυφασμένη με την καταστολή που αντιμετωπίζει ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία την τελευταία μνημονιακή 5ετία είναι και πολιτικά συγχρονισμένη με την περικύκλωση από δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, της Νομικής σχολής του ΕΚΠΑ, από τον ομοϊδεάτη πρύτανη Φορτσάκη (μην ξεχνάμε ότι η πρυτανεία που πέρυσι  μανιωδώς ζητούσε νομική και πολιτική στήριξη για την πρόσληψη security και άφηνε τα ΜΑΤ να κυκλοφορούν ανενόχλητα στους πανεπιστημιακούς χώρους ήταν της ΑΣΟΕΕ).

Το lock out της σχολής μας έγινε, τη στιγμή που πολιτικές συλλογικότητες καλούσαν τον Φ.Σ. σε γενική συνέλευση την Πέμπτη, σε συνδυασμό με την διαχρονική αδιαφορία της πρυτανείας για τις συλλογικές αποφάσεις μας, το μπλοκάρισμα κάθε προσπάθειας για γενική συνέλευση και την αντιδραστική της στάση γύρο από το ζήτημα των διαγραφών. Με αυτό τον τρόπο, κάνει ξεκάθαρη την στάση της: απέναντι στο δικαίωμα μας για  οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση μέσα στο πανεπιστήμιο, απέναντι από τους αγώνες ενάντια στην διάλυση της δημόσιας- δωρεάν παιδείας, εν τέλει απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους, με την μαζική μας παρουσία στις φετινές διαδικασίες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της πορείας την Δευτέρα (17/11).

  • Να απαντήσουμε στο lock out της σχολής ότι αυτό αντιπροσωπεύει και υπηρετεί την τρομοκρατία και την πολιτική που θέλει την νεολαία στο περιθώριο, χωρίς γνώμη για όσα την αφορούν, θεατή στο ξήλωμα του μέλλοντος της.
  • Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού μας συλλόγου, να λειτουργήσουν ξανά τα εργαλεία του συλλογικού μας αγώνα.
  • Να αγωνιστούμε ενάντια στο μαύρο μέλλον της ανεργίας και των voucher, στο μαύρο παρών της υποχρηματοδότησης και των διαγραφών.
  • Άμεσα να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση του συλλόγου, κόντρα στο απονεκρωμένο έκτρωμα που ΠΑΣΠ – ΔΑΠ και πρυτανεία έχουν στήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου