Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Για τις ανάγκες της νεολαίας και όχι των δανειστών μας, να δώσουμε το παρών στις φοιτητικές εκλογές!

Γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τα μνημόνια, όπως και αν ονομάζονται. Γιατί, όσο κι αν όλοι θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, κατανοούμε ότι το μνημόνιο δεν είναι απλά ένας νόμος. Όχι απλά δεν είναι παρελθόν αλλά αποτελεί τη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα στην χώρα.

Γιατί δεν αποδεχόμαστε μια ζωή χαμηλών προσδοκιών! Επειδή «το απαιτούν οι εταίροι». Δε θα ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι, σε μια Ελλάδα παράδεισο για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Δεν είναι αντικειμενικό και «σωτηρία της χώρας», κάποιοι να θησαυρίζουν, οι τραπεζίτες και το μεγάλο και πολυεθνικό κεφάλαιο να κάνουν πάρτι και οι νέοι να είμαστε μεταξύ ανεργίας, μερικής απασχόλησης και μετανάστευσης. Αγωνιζόμαστε για δουλειά με δικαιώματα, σπουδές και ζωή μια αξιοπρέπεια στη χώρα μας.

Γιατί δεν εκβιαζόμαστε από τα τελεσίγραφα των δανειστών. Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας, στις ευρωπαϊκές πολιτικές, που μόνο συνέχιση της λιτότητας και των μνημονίων μπορούν να φέρουν. Αναγνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μνημονιακή υποταγή.

Γιατί αντιλαμβανόμαστε τα ασφυκτικά όρια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Δεν αναγνωρίζουμε την Νέα Συμφωνία της κυβέρνησης με το eurogroup, που οδηγεί στην τετράμηνη παράταση του μνημονίου και που αποδέχεται από την μια τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και από την άλλη παραχωρεί το δικαίωμα κάθε αξιοπρεπούς διακυβέρνησης να προχωρά σε μονομερείς ενέργειες.

Γιατί είναι δυνατή μια άλλη πορεία των πραγμάτων! Κόντρα στη λογική του μονόδρομου, της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας επιμένουμε ότι τα πράματα μπορούν να αλλάξουν προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Είναι δυνατή σήμερα μια πορεία παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας με τη νεολαία πρωταγωνιστή.

Για τις ανάγκες της γενιάς μας και όχι των δανειστών – ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. Για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, πράγμα που δεν γίνεται με τους προϋπολογισμούς που απαιτεί η Ε.Ε. Για δουλειά με εργασιακά δικαιώματα για όλους, πράγμα που οι δανειστές – θεσμοί θεωρούν μονομερή ενέργεια.

Γιατί η νεολαία πρέπει να δηλώσει βροντερά παρούσα. Μας θέλουν μια ολόκληρη γενιά με σκυμμένο το κεφάλι, μεγάλο στρατό άνεργων, ευέλικτων «απασχολήσιμων» νέων, αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Γιατί μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης στη νεολαία. Κόντρα στον μονόδρομο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, του χρέους και των μνημονίων. Να αμφισβητήσουμε τα ιερά και τα όσια του παρελθόντος.

Γιατί οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν μια πολιτική διαδικασία του φοιτητικού κινήματος. Κόντρα στην αποπολιτικοποίηση και την αποϊδεολογικοποίηση, επιμένουμε στην ανάγκη πολιτικών απαντήσεων. Ενάντια στη λογική της εκλογικής καταγραφής οργανωτικών μηχανισμών. Γιατί, τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι πολιτικά, και θα στείλουν πολλαπλά μηνύματα μέσα και έξω από τους χώρους των σχολών.

Γιατί πρέπει να ηττηθούν οι μνημονιακές παρατάξεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ. Πρέπει να αμφισβητηθεί, με όλες μας τις δυνάμεις, η εκλογική και ιδεολογική ηγεμονία της ΔΑΠ μέσα στις σχολές. Γιατί η κατάρρευση της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματική της ΔΑΠ.

Γιατί είναι αναγκαία μια πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Τα αντανακλαστικά, η παρουσία και η μαζικότητα του φοιτητικού κινήματος τα τελευταία χρόνια δεν είναι αντάξια της περιόδου. Αυτό σημαίνει προετοιμασία των Συλλόγων πάνω στα ερωτήματα που κυριαρχούν. Οι φοιτητικές εκλογές να μπουν στην υπηρεσία της ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος.

Γιατί οι κυρίαρχες αριστερές παρατάξεις ακολουθούν λαθεμένες πολιτικές και χρειαζόμαστε μια ανατροπή μέσα στην αριστερά. Η ΚΝΕ – ΜΑΣ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε συνεργασία και μετωπική πρακτική υιοθετώντας το δόγμα «το καλό του κόμματος είναι το καλό του κινήματος», δυσφημώντας έτσι και την αριστερά και τον κομμουνισμό. Η ΑΡΕΝ απλά συμπεριφέρεται σα παράρτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα. Τα δε ΕΑΑΚ εμμένουν σε μια πολιτική που πιθανά έδινε αντιστάσεις πριν 5 ή 15 χρόνια ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, αλλά σήμερα αδυνατούν να συγκροτήσουν μια σοβαρή, μετωπική, μαζική πρόταση που να αγγίζει τα βασικά κεντρικά προβλήματα της νεολαίας.

Γιατί είναι αναγκαία μια σύγχρονη Αριστερή Μετωπική πολιτική! Γιατί πρέπει να ενισχυθεί η αριστερή πολιτική στις σχολές που δεν συμβιβάζεται με τις χαμηλές προσδοκίες για τη νέα γενιά. Γιατί πρέπει να στηριχτεί η μετωπική πολιτική της αριστεράς που θέλει να υπερβεί την στείρα κομματική αναπαραγωγή! Για να συγκροτηθούν οι δυνάμεις της αντίστασης και να ηττηθούν οι δυνάμεις της ενσωμάτωσης, της ηττοπάθειας και του ατομικού δρόμου!

Για τα δικαιώματα της γενιάς μας, στις 13 Μαΐου δίνουμε το παρόν!
Στηρίζουμε – ενισχύουμε – ψηφίζουμε0aa2526f21d94ec0cf0dfc24eb7661b7_XL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου