Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Στήριξη της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση

Η φετινή πορεία της ΔΕΘ θα είναι αυτή που αναμφισβήτητα θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής : το μνημόνιο τελειώνει, όχι όμως για να έρθουν καλύτερες μέρες. Σηματοδοτείται πλέον το τέλος της προετοιμασίας μιας κατάστασης κοινωνικής, εθνικής, εργασιακής, που θα αποτελέσει πλέον τον καθημερινό κανόνα. Με μισθούς στα 300 ευρώ και εργασία ελαστική και μαύρη. Με την ανεργία στο 30% και ούτε ίχνος υποχώρησης. Με τις σχέσεις εργασίας όλο και πιο τρομοκρατικές. Με την κατάθλιψη και την αυτοκτονία σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Με την μαζική φυγή των νέων, του μέλλοντος του τόπου, στο εξωτερικό. Με τον σκοταδισμό του νεοναζισμού να αποτελεί μια παγιωμένη πλέον φρίκη στην καθημερινότητα μας.
 

Η νεολαία δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτήν την φρίκη! Νομίζουν ότι αν διαγράψουν το μέλλον μας , θα διαγράψουν το ίδιο το μέλλον! Όμως, εμείς, η νέοι αυτού του τόπου είμαστε ακόμα εδώ και θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή δημιουργική, με εργασία, μόρφωση, αξιοπρέπεια, όνειρα για οικογένεια και ποιότητα ζωής, στον τόπο που μεγαλώσαμε, και όχι σκλάβοι του ξένου επιχειρηματία ή "άχρηστοι" και κατεθλιμένοι άνεργοι. Θα αντισταθούμε στο μέλλον της ανεργίας που επιφυλάσσουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές, μέλλον που πνίγει τους νέους στην ανυμπόρια και στο πάγωμα. Θα αντισταθούμε στην διάλυση της παιδείας και της μόρφωσης, που την μετατρέπουν σε ένα χώρο για λίγους και προνομιούχους, ενώ "ξεφορτώνονται" μια ολόκληρη γενιά νέων που ξεκίνησε με προσδοκίες και την έριξαν στο κοινωνικό περιθώριο. Στον αποκλεισμό της νεολαίας απο την μόρφωση ( διαγραφές, νέων λύκειο, σχολική διαρροή) και την εργασία θα πούμε ένα βροντερό ΌΧΙ!
 

Η αριστερά πρέπει να εμπνεύσει και να δώσει όραμα! Όσο κλείνεται στα κομματικά της στεγανά και γραφεία και δεν οργανώνει μαζικές αντιστάσεις και μέτωπα ενάντια στην σύγχρονη πολιτική, θα βρίσκεται όλο και περισσότερο στο περιθώριο! Όσο κυριαρχεί η αντίληψη της πολιτικής των ΜΜΕ και του κοινοβουλευτισμού, τόσο η αντισυστημικότητα θα χρεώνεται στην Χρυση Αυγή. Όσο η μετωπική φλυαρία μένει στα χαρτιά, η νεολαία θα βυθίζεται στον βούρκο της ατομικής επιβίωσης και η κοινωνία θα στενάζει στο αδιέξοδο του μονοδρόμου που επιβάλλει η ΕΕ.
Γιαυτούς τους λόγους στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για μια αριστερά,
 

1) που θα έρχεται με ουσιαστικό και πολιτικό τρόπο σε ρήξη με τους υπάρχοντες μονοδρόμους που επιβάλλονται απο την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο κεφάλαιο
 

2) μετωπική στην πράξη, με πολιτικές πρωτοβουλίες συνεύρεσης και δράσης όλων των κομματιών της πολιτικής και κοινωνικής αριστεράς, προς αναζήτηση πολιτικής συμφωνίας σε όλους τους κοινωνικούς χώρους αντίστασης
 

3) αγωνιστική, που θα βάζει προτεραιότητα στην οικοδόμηση ενός ρεύματος στην κοινωνία και την νεολαία, ρεύματος αμφισβήτησης και αντίστασης, και όχι την συγκομιδή 120 ή πλειόνων βουλευτών.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαία, την στήριξη κάθε μετωπικής και αγωνιστικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα, την στήριξη στην πορεία της ΔΕΘ την 6/9 του μπλοκ της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση
 

αλλά και 

την εκδήλωση που θα οργανώσει την Κυριακή 7/09 (την επόμενη μερα) στις 11 η ωρα στο σινεμά Αλέξανδρος η εν λόγω πρωτοβουλία, με στόχο την συγκρότηση της και στην Θεσσαλονίκη!
 

Παλεύουμε για μία αγωνιζόμενη νεολαία , για μία μετωπική αριστερά, για ένα λαϊκό κίνημα διεξόδου της χώρας απο την θηλιά της μνημονιακής καταστροφής!